Humán koronavírus járványhelyzet

Tisztelt Ügyfeleim!

A humán koronavírus járványhelyzetre való tekintettel, az Önök és a családtagjaink védelme érdekében arra kérem Önt, hogy:

  1. A járvány idején kérem biztosítson lehetőséget (pl.: terasz, kert) kisállata kültéren való vizsgálatára, hogy így is minimalizálhassuk a vírus terjedésének lehetőségét.
  2. Kérem szépen közreműködését abban is, hogy a lehető legkevesebb időt töltsünk együtt, és kerüljük a fizikai kapcsolatot (pl.: érintést, fizikai üdvözlést, kézfogást).
  3. Ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás) vagy ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán megnevezett országban járt), akkor Kedvence vizsgálatának idejére kérjen más, egészséges személytől segítséget.
  4. Vizsgálat ideje alatt szájmaszk és gumikesztyű viselését, a vizsgálat után pedig fertőtlenítőszer használatát javaslom.
  5. A mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Emiatt fontosnak tartom, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleim a Kedvenceik állatorvosi vizsgálatának idejére, kérjenek segítséget olyan fiatal, egészséges családtagtól, aki ismeri, szereti az állatot.
  6. Egyes megállapítások szerint a koronavírus közvetítői akár a bankjegyek és pénzérmék is lehetnek, ezért javasolom, hogy szolgáltatásom ellenértékét lehetőség szerint banki átutalással rendezze, fizesse ki.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,
Reményi Blanka
állatorvos
Szentendre, 2020. 03. 15.