Leírás
TÁPLÁLÉK ALLERGIA/INTOLERANCIA
Az allergiás kórképekre jellemző, hogy a szervezet egy kívülről érkező anyagot hibásan károsnak ítél, és heves reakcióval igyekszik attól megszabadulni, illetve távol tartani azt.
Táplálékallergiáról akkor beszélünk, amikor annak valamely összetevőjével szemben (ezek legtöbbször fehérjék) túlzott mértékű immunreakció alakul ki.
A táplálékintolerancia az emésztőrendszer kóros reakciója bizonyos ételekre, kialakulásában az immunrendszernek nincs központi szerepe. A tünetek alapján azonban a kétféle reakció nehezen különíthető el.
Mi a megoldás?
Eliminációs (kizárásos) diéta, amely az allergiát és/vagy az intoleranciát kiváltó tápanyag (amely általában fehérje vagy adalékanyag) megvonásán alapul. A diéta alatt szigorúan egy fehérjeforrást és egy szénhidrátforrást etetünk az állattal, adalékanyagok nélkül.
Miért válasszuk a Trovet Unique Protein termékeket?
Kizárólag egy, exkluzív, állati fehérjét tartalmaznak
Nem tartalmaznak vitamint és egyéb adalékanyagokat, melyek befolyásolhatnák a helyes diagnózishoz jutást
Emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból készülnek
Kizárólag napraforgó- és olivaolajat tartalmaz
Mennyi idő amíg csökkennek a tünetek?
Emésztőszervi zavarok esetén 3-4 hét, bőrtünetek esetén viszont 6-8 hétre is szükség van a javuláshoz.