Trovet Renal Oxalate (RID) dog 12,5kg

Száraztáp, 12,5 kg

Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

TROVET RENAL & OXALATE DIET (RID)

Teljes értékű, veseelégtelenségben/vesebetegségben szenvedő kutyák részére kifejlesztett eledel.

A vesék két fő funkciója a szűrő és a kiválasztó funkció, melyek során a szervezet számára feleslegessé/károssá váló salakanyagokat (fehérje bomlástermékeket, foszfátokat) a vérből kiszűri és eltávolítja, valamint a fontos vitaminokat és ásványi sókat visszatartja. Ha a kiválasztó funkció károsodik, vagy megszűnik, az a szervezet mérgezéséhez vezet. A szűrő funkció károsodása esetén a szervezet fontos sókat és tápanyagokat, valamint folyadékot veszít.

A súlyos vesekárosodás tünetei már csak akkor jelentkeznek, amikor a vese állományának több mint 75%-a már károsodott. Az első tünetek jelentkezésekor (megemelkedett folyadékfogyasztás) minél hamarabb forduljunk állatorvoshoz.

A TROVET RENAL & OXALATE csökkentett fehérjetartalma révén tehermentesíti a veséket, ezek a fehérjék azonban magas biológiai értékűek, tehát fedezik a szervezet aminosav igényét.

A jelentősen lecsökkentett foszformennyiség elősegíti a veseműködés további romlásának megelőzését. Az ásványi anyagok, vitaminok mennyisége szintén a károsodott veseműködésű állatok megváltozott igényeihez igazított (magas kalcium és D-vitamin tartalom). Kálium-citrátot tartalmaz, így megelőzi a vizelet túlzott savasodását, ezáltal az oxalát kristályok képződését gátolja. Használható urát, cisztin és oxalátképződés megelőzésére, és minden olyan esetben ahol a vizelet lúgosítására van szükség.

Indikáció:
– Veseelégtelenség/vesebetegség
– Urát, cisztin és oxalát húgykövesség

Kontraindikáció:
– Kölykök
– Vemhes és szoptató szukák
– Struvit húgykövesség

WordPress PopUp Plugin