Vectra Felis

Vectra Felis
rácsepegtető oldat macskáknak

Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Vectra Felis 423 mg/42,3 mg rácsepegtető oldat macskáknak

Rácsepegtető oldat.
Színtelen-halványsárga színű oldat.

Célállat fajok
Macska

Terápiás javallatok célállat fajonként
Macskák bolhásságának (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére.
A kezelés egy hónapig véd a bolhákkal való fertőződés ellen. A készítmény az alkalmazást követő három hónapon át megakadályozza a macska környezetében a bolhák elszaporodását, a kifejlett alakok kialakulásnak gátlása révén.
A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként.

Ellenjavallatok
Nem alkalmazható 0,6 kg-nál kisebb testtömegű macskákon vagy kölyökmacskákon. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan
A háztartásban élő valamennyi macskát kezelni kell. A háztartásban élő kutyákat kizárólag a kutyákon való alkalmazásra engedélyezett állatgyógyászati készítménnyel lehet kezelni.
A bolhák gyakran megtelepednek a macska kosarában, fekvőhelyén és megszokott pihenőhelyein, mint például a szőnyegeken és a puha, kárpitozott bútorokon. Masszív parazitafertőzés esetén, a bolhák elleni védekezés részeként, a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg ezeket a helyeket egy arra alkalmas inszekticid szerrel kell kezelni, majd rendszeresen porszívózni kell.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések
A készítmény ártalmatlanságát nem vizsgálták 7 hetesnél fiatalabb vagy 0,6 kg-nál kisebb testtömegű macskákon.
Ügyelni kell arra, hogy a készítmény olyan területre jusson, ahonnan a macska nem tudja lenyalni magáról (lásd 4.9 szakasz), és gondoskodni kell arról, hogy az állatok biztosan ne nyalogathassák egymást közvetlenül a kezelés után.
Ügyelni kell arra, hogy a csepegtető tartalma vagy a kijuttatott készítmény ne kerülhessen a kezelt macska és/vagy egy másik állat szemébe.
Nem történtek vizsgálatok beteg vagy legyengült macskákon, ezért ilyen állaton az állatgyógyászati készítmény kizárólag a kezelő állatorvos által végzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.