Trovet Urinary Struvite (ASD) dog 12,5kg

száraztáp, 12,5 kg

Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

TROVET URINARY STRUVITE (ASD)
HÚGYKÖVESSÉG

Teljesértékű eledel struvit húgykövesség diétás kezelésére és megelőzésére.
A húgyhólyagban képződő kristályok és kövek túlnyomó többsége struvitból (magnézium ammónium-foszfát összetételű kristályok) áll. Kialakulásukban a különböző táplálkozási faktorok elsődleges szerepet játszanak. Ugyanakkor kutyáknál az alsó húgyutak fertőzöttsége is hajlamosít a struvit kőképződésre, és az esetek nagy részében azzal együtt fordul elő. Minél magasabb a vizelet pH értéke (vagyis minél lúgosabb kémhatású), annál jobban képződnek a struvit kristályok Amennyiben a pH érték süllyed, növekszik az oldódás illetve csökken a kristály képződés. A táplálék összetételével befolyásolható a vizelet kémhatása és magnéziumtartalma, így megfelelő diétás táp etetésével megelőzhető a struvit kristályok kialakulása illetve a már kialakult struvit szemcsék feloldhatók.

Az alacsony pH nemcsak a struvit kövek képződését gátolja, de akadályozza a hólyagban előforduló kórokozók szaporodását is, így az ASD visszatérő hólyaggyulladások esetén is ajánlott.

A TROVET URINARY STRUVITE táp csökkentett magnézium tartalma és vizeletet savanyító hatása együttesen gátolják a struvit kristályok képződését.
Teljesértékű és kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosít a struvit kőképződésre hajlamos kutyáknak szükség esetén egész életükön keresztül. Egészséges kutyák is biztonsággal fogyaszthatják.

Figyelmeztetés!
A leggyakrabban előforduló kövek a vizeletben a struvit és az oxalát kövek. A keletkezésüket előidéző faktorok azonban teljesen különbözőek, ennek megfelelően a kezelésük módja és az alkalmazandó diétás eledel összetétele is! Ezért állatorvosi javaslat nélkül ne változtassa meg a kutya etetését. A kívánt hatás és a gyógyulás érdekében mindig pontosan kövesse állatorvosa utasításait.
Állatorvosi javaslat nélkül soha ne adjon más vizeletsavanyító hatású készítményt a diéta ideje alatt!

Indikáció:
– Struvit húgykövesség
– Visszatérő hólyaggyulladás

Kontraindikáció:
– Kölykök
– Szoptató szukák
– Oxalát húgykövesség